Assortiment

Karakter Parket heeft een breed assortiment als het gaat om houten vloeren en alles wat hierbij komt kijken. We leggen nieuwe vloeren, behandelen uw vloer en renoveren oude vloeren. Naast het leggen en onderhouden, zorgen wij dat het plaatje compleet wordt door een goede ondervloer, maar ook maatwerk zoals het aanhelen van uw vloer of het bekleden van uw bar in de gewenste style. Neemt u eens rustig een kijkje in ons assortiment.

Lamelparket wordt ook wel twinplank of duoplank genoemd. De naam zegt het al, deze planken zijn opgebouwd uit 2 lagen. De onderste laag is van Siberisch berken voor een zo stabiel mogelijke basis. En de toplaag is van eiken of een andere houtsoort naar keuze. Deze vloeren zijn in verschillende diktes vanaf 12 mm tot 20 mm verkrijgbaar en de breedtes vari

Lamelparket wordt ook wel twinplank of duoplank genoemd. De naam zegt het al, deze planken zijn opgebouwd uit 2 lagen. De onderste laag is van Siberisch berken voor een zo stabiel mogelijke basis. En de toplaag is van eiken of een andere houtsoort naar keuze. Deze vloeren zijn in verschillende diktes vanaf 12 mm tot 20 mm verkrijgbaar en de breedtes vari

Tegenwoordig zijn de technieken zo sterk verbeterd, dat het soms moeilijk is om een laminaat vloer van een echte houten vloer te onderscheiden. Wij hebben laminaatvloeren van meerdere fabrikanten in de showroom staan, zodat er een ruime keuze is. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen kleuren en verschillende afwerkingen, daarom is het ook fijn dat u deze producten naast elkaar kunt leggen om zelf het verschil te kunnen zien.

Aanhelen en renovatie van houten vloeren is een van onze specialiteiten. Heeft u een ander idee die u graag uitgewerkt wilt hebben? Dat kan. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om maatwerk. Neemt u gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van maatwerk die wij hebben uitgevoerd.

Een robuuste massieve vloer heeft een heel natuurlijke uitstraling. Omdat dit planken zijn uit

Uw vloer heeft op zijn tijd ook onderhoud nodig veelal kunt u dit zelf. Wij verzorgen ook graag het complete onderhoud voor uw vloer als u dit zelf niet kan of wilt. Van reinigen tot het aanbrengen van een nieuwe beschermende laag onderhouds olie of polish voor uw lak vloer. Ook als u een was vloer heeft bent u bij Karakterparket aan het juiste adres.

Het onderhoud voor lak is bij ons ruim voorradig aanwezig. Wij werken veelal met Lecol, de polish is in verschillende glans variatie verkrijgbaar van extra mat tot en met hoogglans. Voordat u de vloer behandeld met polish is het verstandig om deze te reinigen met een speciale reiniger.

De ondervloer is de basis van uw vloer, zoals de fundering voor uw huis is. Het is dus belangrijk dat er voor de juiste kwaliteit ondervloer wordt gekozen. Woont u in een appartement, dan is het namelijk verplicht om een geluidsdempende ondervloer te installeren. Voordat u bijvoorbeeld een laminaat vloer legt. Ook vloerverwarming is tegenwoordig mogelijk en dit vraagt om weer andere eisen van de ondervloer.

Patroonvloeren worden bijna altijd in tapis vorm gelegd. Dit omdat de werking van het hout minimaal is, zodat de vloer rondom strak gelegd kan worden. Ook is er dan de mogelijkheid om het patroon met een band en bies af te werken. Er zijn tal van verschillende patronen, een aantal varianten zijn: visgraat, hongaarse punt, weense punt, blokpatroon en bijv. moza

Er kan een hoge plint tegen de muur worden bevestigd, deze kan van mdf zijn en is dan in elke gewenste kleur te schilderen. De mdf plint is de meest geplaatste plint en is in vele verschillende hoogtes en diktes leverbaar, ook zijn er verschillende bewerkingen verkrijgbaar van een moderne strakke plint tot een romantische plint. Een massieve plint behoort echter ook tot de mogelijkheden deze is verkrijgbaar in dezelfde kleur als uw vloer. Ook kan er voor een deklijst worden gekozen dit is een platte plint die op de vloer bevestigd wordt. De deklijst kan in dezelfde kleur als uw vloer geleverd worden en is van massief hout, en in geval van laminaat is er dezelfde folie aangebracht als op de laminaat.

In het portfolio ziet u een selectie van verschillende vloeren die door Karakter Parket zijn gelegd en geleverd. Wij leggen parket-, laminaat en PVC vloeren. Of het nu gaat om een Tapis gelegde vloer of Visgraat vloer, u ziet het allemaal in onze showroom in Zeist. Naast nieuwe vloeren leggen, behandelen we ook oude vloeren. Veel oude vloeren die we opnieuw behandelen, zien er daarna weer stralend uit en geven een frisse look aan uw woning. Wij schuren vloeren, zetten ze opnieuw in de olie of behandelen de vloer op de manier die u graag wilt. Uiteraard kunt u parket of een andere houtsoort ook gebruiken om bijvoorbeeld uw trap mee te bekleden. Bij Karakter Parket zoeken we altijd naar de mogelijkheden. Ziet u uw droomvloer niet terug in ons portfolio? Geen probleem. Wij denken graag met u mee om uw wensen uit te zien komen.

Dit zijn de echte parket vloeren die door een specialist gelegd moeten worden. Een tapis vloer kan alleen maar vast gelegd worden. De vloer wordt als het ware opgebouwd uit 2 lagen. Op een houten ondervloer wordt eerst een 12 mm spaanplaat laag verspijkerd, en op een cement dekvloer worden spaanplaat broodjesdirect verlijmt en daarna vlak geschuurd. Als deze basis eenmaal gelegd is kan men kiezen uit een 6 of 8 mm toplaag van massief eiken hout of een andere hout soort naar keuze. Dit is als het ware de toplaag, deze wordt vast verlijmt en vernagelt op de spaanplaat ondervloer en daarna vakkundig geschuurd. De vloeren kunnen met een olie of lak worden afgewerkt. Met deze legmethode kunnen ook patronen worden gemaakt zoals visgraat met band en bies. Een blokpatroon of de Hongaarse punt. En zo zijn er nog tal van verschillende patronen te leggen. Ook verouderde vloeren kunnen als tapis gelegd worden, de toplaag wordt dan op de fabriek al verouderd en behandeld en hoeft niet meer te worden geschuurd.

Ziet uw trap er versleten uit of bent u uitgekeken op de vloer bedekking. Dan is er ook de mogelijkheid om uw trap met hout of laminaat te bekleden.

Een vaste vloer is verlijmt aan de desbetreffende ondervloer. Dit kan een houten basis vloer zijn of een cement dekvloer. Het loop geluid op een vast verlijmde vloer is aanzienlijk minder, dan op een zwevende vloer. Kiest u voor een vaste vloer, dan heeft u twee mogelijkheden. U kunt een lamelplank vast verlijmen, u kunt ook kiezen voor parket in de vorm van tapis. In het laatste geval wordt de vloer geheel bij u op locatie opgebouwd uit een ondervloer en daarboven op wordt de 6 tot 8 mm toplaag verspijkerd, geschuurd en geolied. Tapis is kwalitatief de beste vorm van parket, omdat er geen werking in de vloer zit. Het voordeel hiervan is dat de vloer strak pasgezaagd kan worden tegen kozijnen en bestaande plinten.

Deze vloeren kunnen in elke denkbare kleur geleverd worden, bijv. de kleuren van de Franse collectie en de planed oak collectie.

Een zwevende vloer wordt op een ondervloer gelegd zodat loopgeluid gereduceerd wordt en kleine oneffenheden in de basisvloer worden hiermee opgevangen.